ГоловнаСуспільствоВійна

У центрі Донецька розстріляли польового командира "ДНР"

Серед бойовиків виник серйозний внутрішній конфлікт.

У центрі Донецька розстріляли польового командира "ДНР"

У центрі Донецька снайпер застрелив одного з впливових польових командирів терористичної організації "ДНР", ватажка так званої Республіканської гвардії Євгена Кононова (позивний "Кіт").

Про це пише видання "Четвертая власть", посилаючись на паблік сепаратистів у соціальних мережах.

Видання стверджує, що на території, контрольованій "ДНР", почалися зачистки, до яких залучили російських "відпускників".

Зокрема на базі в селищі Озерянівка (передмістя Горлівки) заблокований загін спеціального призначення "Троя" (також відомий, як "розвідрота «Троя»", складається переважно з громадян Росії), який готуються роззброювати бойовики з першого армійського корпусу МО ДНР. Члени загону "Троя" повідомляють, що перебувають в облозі вже 11 днів через конфлікт з ватажками ДНР.

Між бойовиками із спецзагону "Троя" і бойовиками третього мотострілецького батальйону "ДНР" існує давній конфлікт. Бойовики "Трої" звинувачують командира з МСБ Остапа Чорного у вбивстві свого бойового товариш, наркоторгівлі, організації тортур і вбивств "ополченців", а також пограбуванні відділень "Приватбанку" в Луганську. У їх паблік говориться, що Чорний найняв кілера і відправив на той світ бойовика з позивним Ілля. Крім того, бойовики "Трої" стверджують, що Остап Чорний організував у Луганську "гестапо", в якому катував соратників по боротьбі з Україною.

Нагадаємо, 12 грудня був убитий польовий командир "ЛНР" Павло Дрьомов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram