ГоловнаСуспільствоЖиття

Старі закордонні паспорти з візами будуть дійсні після введення безвізового режиму з ЄС, - МЗС

Паспорти будуть дійсні до кінця терміну дії віз

Старі закордонні паспорти з візами будуть дійсні після введення безвізового режиму з ЄС, - МЗС
Фото: mfa.gov.ua

Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль спростувала інформацію про те, що після введення безвізового режиму громадяни не зможуть використовувати чинні паспорти з шенгенськими візами.

Про це вона сказала в інтерв'ю "5 каналу".

"Це не так. Вони і далі зможуть користуватися своїми старими паспортами, в яких є візи, і вони зможуть ними користуватися до кінця терміну дії цих віз", - сказала Зеркаль.

За словами заступника міністра, щоб поїхати в Європейський Союз, як і зараз, прикордонники можуть запитати українців, чи є у них зворотний квиток, бронювання в готелі, у кого вони будуть жити і коли повертаються назад.

Вони також можуть запитати, чи є у вас поліс страхової, для того, що переконатися, що ви не становите ризику і що ви не збираєтеся залишитися в Європейському Союзі", - уточнила вона.

Так само буде і з біометричними паспортами, уточнила Зеркаль.

Нагадаємо, 18 грудня Європейська комісія рекомендувала Раді Євросоюзу надати Україні безвізовий режим. Пізніше вона висунула Україні п'ять додаткових вимог для введення безвізового режиму з Європейським Союзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram