ГоловнаСуспільствоВійна

Плотницький розпорядився відпустити всіх полонених (оновлено)

Українські бійці можуть зустріти Різдво вдома.

Плотницький розпорядився відпустити всіх полонених (оновлено)
Архив
Фото: EPA/UPG

Ватажок терористичної організації "ЛНР" Ігор Плотницький заявив, що дав вказівку відпустити всіх полонених українських військовослужбовців.

"Саме напередодні і на честь Різдва Христового я дав вказівку: відпустити додому полонених військовослужбовців ЗСУ, які перебувають на території ЛНР. Упевнений, що світло Вифлеємської зірки та Різдвяні молитви підкажуть київським правителям гідну відповідь. Ми готові влагодити всі розбіжності за столом переговорів, без пролиття крові, без материнських і дитячих сліз", - сказано у зверненні Плотницького.

Оновлення. Представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко повідомила, що "ЛНР" може обмежитися звільненням однієї людини, про яку не має даних ні СБУ, ні Міноборони.

За словами Геращенко, на останній зустрічі в Мінську представники "ЛНР" повідомили, що утримують тільки чотирьох українських військових і п'ятьох цивільних. Також вони назвали прізвище ще однієї людини, якої немає у списках СБУ (ні серед заручників, ні серед зниклих безвісти). Саме цю людину вони і готові звільнити, заявила Геращенко.

Вона сподівається, що "ЛНР" сьогодні звільнить щонайменше дев'ятьох людей, в утриманні яких зізнавалася в Мінську. Серед них тяжкопоранений Володимир Ж., додала Геращенко.

Нагадаємо, за даними СБУ, в полоні у "ЛНР" і "ДНР" залишаються близько 140 українців.

Мінські угоди передбачають звільнення й обмін полоненими за принципом "усіх на всіх".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram