ГоловнаСуспільствоЖиття

Призвідник бійки під час матчу "Динамо" - "Челсі" отримав два роки умовно

Триває досудове розслідування стосовно інших причетних до нападу на вболівальників

Призвідник бійки під час матчу "Динамо" - "Челсі" отримав два роки умовно

Печерський районний суд Києва засудив до двох років обмеження волі умовно футбольного фаната за бійку з темношкірими вболівальниками під час матчу "Динамо" - "Челсі" 20 жовтня 2014 року в Києві.

Про це повідомляє офіційний сайт прокуратури Києва.

"Вироком суду затверджено угоду про визнання винуватості між прокурором київської місцевої прокуратури №6 Києва та обвинуваченим, відповідно до якої останнього визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України, і якому призначено покарання у вигляді обмеження волі строком на 2 роки з випробувальним терміном 1 рік", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування стосовно інших причетних до бійки триває.

Нагадаємо, 20 жовтня під час матчу "Динамо" - "Челсі" на трибунах НСК "Олімпійський" група молодих людей напала на глядачів, серед яких були темношкірі вболівальники. Контрольно-дисциплінарний комітет ФІФА покарав "Динамо" трьома домашніми матчами без глядачів. При цьому санкцію для третього матчу відклали на випробувальний термін - 3 роки. Також клуб оштрафували на 100 тис. євро.

Фанати столичного клубу не змогли підтримати "Динамо" у вирішальній грі групового турніру проти "Маккабі", а також у матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів у Києві, який кияни виграли при порожніх трибунах і вперше за 17 років вийшли в плей-оф Ліги чемпіонів.

10 грудня президент "Динамо" Ігор Суркіс заявив, що винуватця бійки знайшли, апеляцію в УЄФА подано, а керівництво клубу "докладе всіх зусиль, щоб в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів вболівальники змогли потрапити на стадіон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram