ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна припинила постачання електроенергії до Криму (оновлено)

Сталася аварія на високовольтній лінії "Каховська-Титан".

Україна припинила постачання електроенергії до Криму (оновлено)

Україна припинила постачання електроенергії до Криму по єдиній функціональній досі повітряній лінії електропередачі "Каховка - Титан".

Про це повідомляє Кримінформ з посиланням на джерело в Мінпаливенерго Криму.

"Перетікання з України - нуль", - наголосило джерело.

Як повідомляється, без електропостачання залишилися Красноперекопський, Роздольненський, Первомайський, Чорноморський, Сакський, а також частково Джанскойськй райони Криму, і міста Євпаторія та Саки.

Тоді ж "міністр" палива та енергетики Криму Світлана Бородуліна повідомила ТАСС, що ніяких попереджень не було. Це все, що я можу повідомити", - сказала вона.

За словами "міністра", серйозних наслідків для жителів Криму не буде. Скільки енергії постачається з України, вона не уточнила. За офіційними даними, перетік не перевищував 150 МВт, що складає близько 10% потреби півострова. Останні два тижні електроенергія подавалася в Крим по одній з чотирьох ліній, що йдуть з України.

Бородуліна також додала, що електропостачання районів Криму, перерване через зупинку перетікання з України, буде відновлено протягом години.

У всіх районах, які залишилися без електроенергії, за словами "міністра", протягом години буде відновлено енергопостачання, і "у них будуть затверджені графіки подачі електроенергії "шість через два": 6 годин буде світло і 2 - не буде", - сказала вона.

Оновлення. Причиною знеструмлення лінії електропередачі з України в Крим стала аварія на ВЕЛ 220 кВ "Каховська-Титан", заявила Бородуліна РІА "Новости".

Оновлення 22:27. Окупаційний уряд Севастополя запровадив графік подачі електроенергії "три години через три" у зв'язку зі знеструмленням лінії електроенергії з України. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті адміністрації окупаційної влади Криму, повідомляє УНН.

"Ліміт, установлений для Севастополя, становить 170 МВт. Буде виконуватися графік подачі електроенергії в місті три години через три. Міське освітлення буде відключено", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що за постійною схемою до електроенергії будуть підключені споживачі першої черги - соціальні об'єкти.Нагадаємо, лідер кримських татар Джемілєв заявив, що продовження контракту на постачання електроенергії з України на півострів, який спливає 31 грудня, можливе, тільки якщо Крим буде названий не "Кримським федеральним округом", а Автономною Республікою Крим і тимчасово окупованою РФ територією України.

Як повідомляли, в ніч із 21 проти 22 листопада в результаті підриву опор ліній електропередачі в Херсонській області Крим від'єднали від енергосистеми України.

Спочатку активісти не пустили ремонтників до пошкоджених опор.

Пізніше Джемілєв заявив, що кримські татари згідні на запуск однієї ЛЕП у Крим для потреб соціальної сфери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram