ГоловнаСуспільствоЖиття

УПЦ МП дозволила не згадувати патріарха Кирила

Онуфрій переглянув свої торішні погляди

УПЦ МП дозволила не згадувати патріарха Кирила
Патриарх Кирилл
Фото: EPA/UPG

Митрополит Української православної церкви (Московського патріархату) Онуфрій дозволив як виняток не згадувати під час богослужіння главу Російської православної церкви патріарха Кирила.

"Якщо десь сьогодні гостро стоїть питання, то можна і утриматися від згадування патріарха", - передає слова Онуфрія на зборах Київської єпархії 28 грудня портал "Релігія в Україні".

Митрополит Онуфрій також навів приклад з практики інших помісних церков, згадавши про те, що в Румунії на службі священик поминає тільки свого єпископа, а вже єпископ - патріарха.

Також владика Онуфрій дозволив зміни в богослужбових текстах - замінити слова про "Російську державу" на "державу Руську" або "нашу".

Не згадувати під час богослужіння патріарха московського дозволив попередній глава УПЦ МП - митрополит Володимир (Сабодан). Проте торік на єпархіальних зборах у Києві митрополит Онуфрій наголошував на необхідності вшанування Кирила.

Українська православна церква (Московського патріархату) входить до складу Російської православної церкви, але має статус самокерованої і володіє правами широкої автономії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram