ГоловнаСуспільствоЖиття

У листопаді українці встановили на 18% більше лічильників газу порівняно з жовтнем

Лічильники враховують близько 95% обсягу річного використання природного газу населенням

У листопаді українці встановили на 18% більше лічильників газу порівняно з жовтнем
Фото: НАК "Нафтогаз Украины"

У листопада 2015 року в житловому фонді України встановлено 26,3 тис. лічильників газу, що на 18% більше, ніж у жовтні цього року (22,2 тис. одиниць).

Про це інформує управління зв'язку з громадськістю НАК "Нафтогаз України".

Як повідомляється, всього з початку 2015 року станом на 1 грудня було встановлено 261,9 тис. лічильників.

Фото: НАК "Нафтогаз Украины"

В Україні природним газом газифіковано понад 13 млн квартир і приватних будинків (без урахування даних по АР Крим та м. Севастополь), сказано в повідомленні. З них лічильниками газу оснащено близько 9,4 млн домогосподарств, або 72,2% побутових споживачів (на початку поточного року - 70,6% споживачів).

Всього лічильники газу враховують близько 95% обсягу річного використання природного газу населенням. При цьому практично всі споживачі, які використовують газ комплексно ( також для опалення) і вимагають найбільших обсягів палива, отримують його за даними лічильників, відзначають в "Нафтогазі".

Зміна кількості домогосподарств, оснащених лічильниками газу, відбувається, в основному, за рахунок встановлення нових приладів обліку газу. Серед інших причин - перехід споживача з однієї категорії використання газу в іншу, демонтаж або вихід з ладу лічильника, відновлення роботи лічильника після ремонту, переоблік, форс-мажорні обставини.

Нагадаємо, з 29 грудня в Україні набувають чинності європейські правила безпеки поставок природного газу. Вони спрямовані на посилення безпеки поставок природного газу в Україну шляхом прогнозування та оцінки можливих ризиків та вжиття заходів для їх запобігання, а також реагування на кризові ситуації з переривання поставок газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram