ГоловнаСуспільствоЖиття

Розбиту дорогу у Львівській області засипали електричними лампочками

Місцева влада ніяк не реагувала на це місяць

Між селами Милятичі і Толщев у Пустомитівському району Львівської області ями в розбитій дорозі засипали лампами розжарювання.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Відзначається, що власник ламп невідомий, а сільради на цю ситуацію ніяк не відреагували, хоча, як повідомив видання місцевий житель Володимир Проховник, лампочки лежать близько місяця на дорозі між селами.

Фото: ZAXID.NET

"Дорогу не ремонтували понад 10 років. Місяць тому туди привезли кілька КамАЗів лампочок і засипали ними ями", - розповів він.

Фото: ZAXID.NET

Села Милятичі і Толщев розташовані поруч, але належать до різних сільрад. За словами мешканців сіл, лампочки привіз голова Волковської сільради, до якої входить село Товщів.

Водночас, нинішній Волковський сільський голова Василь Ільницький стверджує, що він лампочок не привозив. Стверджує, що дорогу засипали лампочками без його відома. Окрім того, за його словами, жодних скарг від селян з цього приводу не надходило.

Фото: ZAXID.NET

Екологи стверджують, що розкидані посеред дороги лампочки можуть становити небезпеку. За словами начальника відділу екологічного контролю Державної екологічної інспекції у Львівській області Василя Ярощика, лампочки на дорозі порушують правила поводження з відходами.

Фото: ZAXID.NET

"Лампочка розжарювання - це четвертий клас небезпеки. Скло з лампочок необхідно передавати підприємствам, які займаються заготівлею скла. Метал треба утилізувати окремо", - сказав він.

Як заявив еколог, за порушення правил поводження з відходами передбачено штраф від 850 до 1700 грн, проте застосувати його можна тільки тоді, коли вдасться знайти власника відходів. Крім того, власник за свій рахунок повинен утилізувати лампочки.

Якщо ж власника відходів не знайдуть, їх утилізацією повинна зайнятися комісія поводження з безхазяйними відходами Пустомитівської РДА.

Нагадаємо, за словами міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, якщо Верховна Рада прийме тематичний законопроект якісні дороги можуть з'явитися в Україні вже через п'ять років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram