ГоловнаСуспільствоВійна

Військових у суботу обстріляли 63 рази

Провокації на Донбасі інтенсифікувалися.

Військових у суботу обстріляли 63 рази
Фото: Макс Левин

Упродовж суботи бойовики 63 рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО на Донбасі.

Це свідчить про певне зростання кількості збройних провокацій з їхнього боку, зазначає прес-центр штабу АТО.

Епіцентром ворожої активності залишаються околиці Донецька. Зі стрілецької зброї, гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики обстрілювали Піски, Опитне та Авдіївку.

З 18:00 суботи і до півночі під прицільний вогонь загарбників зі стрілецької зброї знову потрапили позиції сил АТО у Красногорівці, з гранатометів і великокаліберних кулеметів стріляли поблизу Гранітного, з автоматичних станкових гранатометів і снайперської зброї обстрілювали військових у районі Луганського.

Під прицільні обстріли ворожих снайперів потрапили позиції військових у районі Новгородського і Луганського на Горлівсько-Світлодарській дузі. З автоматичних станкових гранатометів двічі стріляли по Зайцевому, з великокаліберних кулеметів - по Троїцькому, зі стрілецької зброї - по Новгородському.

У Луганській області зі стрілецької зброї прицільний вогонь відкривали по Ніжньотеплому, а також стріляли з міномета калібру 120 мм. Населений пункт Донецький піддався обстрілу з 82-мм міномета. Двічі з гранатометів стріляли по військових у Щасті.

Після півночі в ніч проти неділі вже зафіксовано 11 випадків застосування зброї бойовиками. Поблизу Донецька під вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів потрапили позиції військових у районі Пісків і околиці Авдіївки, біля Горлівки - Майорського та Луганського.

Нагадаємо, в п'ятницю бойовики 59 разів обстріляли позиції українських військових уздовж лінії розмежування. Поранення отримали п'ятеро українських військовослужбовців, загиблих не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram