ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 59 разів обстріляли позиції українських військових

Ситуація в зоні АТО загострилася

За добу бойовики 59 разів обстріляли позиції українських військових
Блокпост боевиков на дороге из Донецка в Горловку
Фото: pawel.reszka.90

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається напруженою, з певними ознаками до ускладнення. За минулу добу бойовики 59 разів обстріляли позиції українських військових вздовж лінії розмежування.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Facebook.

За уточненими даними штабу, вчора десь опівдні сепаратисти двічі використовували переносні версії РСЗСО "Град-П". У районі Троїцького в Луганській області по позиціях сил АТО випустили 7 реактивних некерованих снарядів.

У напрямку Зайцевого і Красногорівки бойовики били з 82-мм мінометів. У районі Мар'їнки і Красногорівки позиції сил АТО потрапили під інтенсивний прицільний вогонь із стрілецької зброї, гранатометів, великокаліберних кулеметів і зенітних установок.

"Заради збереження свого життя і безпеки місцевих жителів українські воїни були змушені відкрити вогонь у відповідь з незабороненого озброєння. Після цього, терористи припинили обстріли", - повідомляє прес-центр.

З настанням сутінків інтенсивність збройних провокацій значно зросла. З 18:00 вчорашнього дня і до ранку було зафіксовано близько 40 обстрілів у бік українських опорних пунктів, 6 з яких - після опівночі.

Біля окупованого Донецька бойовики обстрілювали зі стрілецької зброї і гранатометів позиції українських військових близько Авдіївки і Пісок. Поблизу Горлівки під вогонь ворога потрапили Майорськ, Зайцеве, Новоселівка і Новгородське.

Тричі за ніч зі стрілецької зброї бойовики били по Широкиному. Після опівночі постріли з тимчасово окупованих територій у бік сил АТО звучали тільки у Пісках і Авдіївці.

Нагадаємо, за вчорашній день бойовики вчинили близько 20 збройних провокацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram