ГоловнаСуспільствоВійна

Путін звинуватив Україну в маніпулюванні Мінськими угодами

Президент Росії не задоволений тим, що прийняла Верховна Рада.

Путін звинуватив Україну в маніпулюванні Мінськими угодами
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін під час підсумкової прес-конференції за 2016 рік звинуватив Україну в маніпуляціях під час виконання Мінських угод.

"Ми сто разів чули: треба, щоб Росія виконала Мінські угоди. Так, ми хочемо цього, але візьміть, що там написано? Перше - внести зміни до Конституції і погодити з Донбасом. Внесли? Начебто внесли в перехідні положення. А що там? Закон про особливий статус управління. А ви знаєте, що цей закон тільки три роки діє? Рік уже минув", - сказав він.

"Тепер цей закон про особливий статус. Він прийнятий Радою? Прийнятий. Що написано в Мінських угодах - через 30 діб набуває чинності, прийняти постанову Ради. Прийняли? Прийняли. Ну як прийняли - прийняли до закону статтю 10-ту, в якій написано, що реально її будуть застосовувати тільки після проведення виборів. Тобто знову відклали. Але це ж маніпуляції!" - обурився Путін.

Російський президент також закликав українську владу звернути увагу на високі результати Опозиційного блоку на місцевих виборах у східних областях.

Нагадаємо, що, за Мінськими угодами, підконтрольні Росії бойовики повинні повністю відвести важке озброєння від лінії фронту, забезпечити вільний доступ спостерігачів ОБСЄ до всієї окупованої території і погодитися на проведення місцевих виборів за українським законодавством. Росія ж повинна вивести всіх своїх військових із території Донбасу і повернути контроль над кордоном українським силовикам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram