ГоловнаСуспільствоЖиття

У Керчі зникли двоє кримських татар

Рідні повідомили про зникнення в поліцію

У Керчі зникли двоє кримських татар
Фото: Сергей Нужненко

Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял повідомив, що 15 грудня в Керчі зникли двоє кримських татар - Руслан Ганієв і його друг Арлен.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці з посиланням на голову Керченського регіонального меджлісу.

"Обидва [...] мусульмани. Руслан вранці покинув дім, сказавши дружині, що відвідає батьків, після чого жодної інформації про нього немає. Спробували шукати серед друзів і з'ясували, що зник його друг Арлен, якого ще вчора друзі бачили в Керчі. Руслана описують як дуже скромну людину і спокійну людину", - повідомив Джелял.

За його інформацією, рідні повідомили про зникнення в поліцію.

"Там відповіли, що якщо до восьмої вечора зниклі не з'являться, складуть протокол", - написав Джелял, зазначивши, що до зазначеного часу ні Руслан, ні Арлен на зв'язок не вийшли.

Якихось офіційних коментарів правоохоронців окупованого Криму із цього питання немає.

Нагадаємо, з 2014 року, коли Росія анексувала Крим, репресії проти кримських татар перейшли в більш жорстку фазу. Про це неодноразово повідомляли міжнародні правозахисники і керівництво Меджлісу.

У РНБО раніше заявляли про зникнення на півострові 21 кримського татарина. Розслідування викрадень у Криму результатів не дало. Російський уповноважений з прав людини в Криму Людмила Лубіна розкритикувала дані про зникнення кримських татар і називала їх такими, що "не відповідають дійсності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram