ГоловнаСуспільствоПодії

Убитим ватажком київської ДРГ виявився колишній боєць ДУК

Олег Мужчиль, він же друг Лісник, раніше посварився з "Правим сектором".

Убитим ватажком київської ДРГ виявився колишній боєць ДУК
Дорже Жамбо-лама
Фото: ningma.org.ua

Убитим ватажком ДРГ, операція із затримання якого проходила в київській багатоповерхівці, виявився Олег Мужчиль, він же Сергій Аміров, він же Дорже Жамбо-лама, він же друг Лісник.

Про це пише "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на свої джерела.

Жамбо-ламі була присвячена більша частина статті "Духовні війни" на LB.ua.

Він був головою Духовного управління буддистів України та настоятелем єдиного в Україні офіційно чинного буддистського монастиря Шейчен-Лінг, у перекладі з тибетської - "обитель великого знання". Монастир розташований у селищі Ольгине Волноваського району Донецької області.

З початком війни став розвідником у ДУК "Правий сектор". Утім цього літа його вигнали з організації. "Він був 100%-м ФСБшником", - цитує видання свої джерела в спецслужбах. Прес-служба ПС зазначає, що 31 серпня Мужчиль пішов із руху.

Пости Мужчиля у Фейсбуці мають відверто радикальні настрої. Зокрема, в останніх записах він тішився вибуху в харківському магазині "Рошен" і пожежі в кафе L'Kafa в київському Будинку профспілок.

Офіційно в СБУ не говорять про ймовірні цілі терористів, згадуючи лише епізод 6 грудня з вибухівкою біля Київського суду в Харкові - теракт, якому вдалося запобігти. Джерела видання кажуть, що диверсійна група могла планувати вибухи в київському та харківському метрополітенах.

Нагадаємо, СБУ пізно ввечері 9 грудня провела спецоперацію з припинення діяльності диверсійно-розвідувальної групи, що діяла в низці міст України, в тому числі в Києві.

У Києві та Харкові затримано сімох диверсантів - трьох росіян і чотирьох українців. Восьмого члена ДРГ, її керівника, було вбито. Це сталося під час штурму квартири в Оболонському районі Києва на вулиці Лайоша Гавро, 1-а. У цій квартирі разом із ватажком перебував його семирічний син і двоє членів ДРГ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram