ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє військових з 93-ї бригади загинули через підрив техніки в зоні АТО

Бойовики знову обстрілювали позиції української армії з танків і мінометів.

У селищі Опитне біля Донецького аеропорту підірвалась на фугасі українська БМП, є жертви. Про це LB.ua повідомила волонтер Ольга Голубева з ГО "Крила Дніпра", яка з недавнього часу служить у 93-й ОМБр.

"Наші, дев'яносто третьої - підірвалися в "бесі". Загинули 2, 4 поранені попередньо. Я одного 200-го знала, посилки возила", - написала вона, уточнивши, що мова йде про Олексія Болдирева з позивним "Малюк".

"Малыш"
Фото: facebook.com/Ольга Голубева
"Малыш"

Подробиці повідомив волонтер Юрій Мисягін на facebook.

"Сьогодні по позиціях 1 батальйону 93-ї бригади працював танк, через старий термінал Донецького аеропорту. (...) І це вже не перший раз. Водночас обстрілювали з міномета, який був за териконом. У цей час наші хлопці виїхали на позиції на БМП, по тій дорозі, де щодня хтось їздить. За селищем Опитне стався підрив на замінованому фугасі. Вибух був такої сили, що БМП просто розірвало на частини. У нас загинули 2 людини, позивний "Малюк" та Іраклій Кутелія. 7 людей поранені. 2 людини від госпіталізації відмовилися", - написав Мисягін.

"Кілька днів тому Сепар у вигляді хвастощів викотили на злітну смугу терміналу 2 танки і 4 БМП. Військові запросили добро на роботу ПТУР, команду не дали", - додав волонтер.

Допомога спецпідрозділам ЗСУ на передовій - ГО "Крила Дніпра" - всі картки Приватбанку на ім'я Новікової Валерії:

Загальна картка для допомоги: 5168 7572 6034 4256;

Для технічних і ремонтних питань - 4149 4978 0779 0508.

Для закупівлі тепловізорів і іншої оптики: 5168 7572 6034 4132.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram