ГоловнаСуспільствоОсвіта

Біля комітету Ради відбувся пікет за очищення студентських профспілок від сторонніх людей

Профком НПУ ім. Драгоманова 27 років очолює одна й та сама людина

Кілька десятків студентів київських вишів, активістів антикорупційної ініціативи "Чисті виші" у середу провели пікет біля комітету соціальної політики Верховної Ради. Вони вимагають від парламентарів ухвалити законопроект №3474, який забороняє вступати у студентські профспілки особам, які не є студентами.

Про це повідомив кореспондент LB.ua.

"У педагогічному виші Драгоманова профспілку незмінно протягом 27 років вже очолює працівник ВНЗ [Станіслав Цибін]. І така ситуація у багатьох вишах", - пояснив невдоволення студентів координатор акції Ілля Кротенко.

Також законопроект передбачає, що члени профкомів мають право перебувати на своїх посадах не більш ніж два роки поспіль і що профспілки повинні публікувати фінансову звітність.

Комітет соцполітики є профільним для цього законопроекту, тому від його рішення багато в чому залежить, коли документ потрапить у зал на голосування.

На сайті Профспілки працівників освіти і науки України зазначається, що законопроект 3474 вносить зміни до статті 7 (членство в профспілках) і статті 36 (обов'язки профспілок щодо захисту прав та інтересів своїх членів), що, на думку профспілкових діячів, є втручанням у самоврядну діяльність студентських профспілкових організацій. На думку профспілки, запропоновані норми є необґрунтованими і не поліпшують діяльність студентських профспілкових організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram