ГоловнаСуспільствоВійна

Військові випробували БТР "Дозор-Б"

Бронемашина повністю готова до бою

Військові випробували БТР "Дозор-Б"
Фото: Арсен Аваков

Новітній бронетранспортер "Дозор-Б" пройшов державні випробування і рекомендований до прийняття на озброєння ЗСУ.

До такого висновку дійшла спеціалізована військова комісія, повідомляє офіційний сайт ДП "Укроборонпром".

"У квітні поточного року військовим було представлено перший зразок, у травні ми отримали уточнене технічне завдання щодо цієї машини, а вже наприкінці серпня бронетранспортер передали на державні випробування», – зауважив директор Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків.

Він також зазначив, що держвипробування щойно були успішно пройдені, вже готова ціла серійна партія «Дозор-Б».

Також до Дня Збройних Сил України відбувся показ сучасної техніки в рамках проекту "Зброя перемоги". На Михайлівській площі в Києві представили партію бронеавтомобілів "Дозор-Б", а також нові БТР-3 і БТР-4.

"Сподіваємося, що найближчим часом усі ці машини підуть у війська, а українські заводи отримають системні замовлення на їхнє системне виробництво для ЗСУ", - зазначив гендиректор "Укроборонпрому" Роман Романов.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Нагадаємо, броньовик "Дозор" - одна з новітніх розробок Харківського конструкторського бюро машинобудування ім. Морозова. Цей бронетранспортер є бойовою броньованою машиною з колісною формулою 4х4, призначеною для транспортування особового складу, перевезення вантажів і встановлення різного озброєння легкого типу, засобів зв'язку і спеціального устаткування. Він може перевозити 11 осіб на максимальній швидкості близько 100 км/год. БТР озброєний зенітною кулеметною установкою з дистанційним управлінням зсередини машини.

Раніше бронетранспортер "Дозор" не пройшов випробування Міністерства оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram