ГоловнаСуспільствоЖиття

У суді щодо Медведька почалися сутички

Суд залишив підозрюваного у вбивстві Бузини під вартою ще на два місяці.

Фото: Olga Khudetska

Слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва Світлана Бабенко задовольнила клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб для підозрюваного у вбивстві Олеся Бузини Андрія Медведька.

Фото: Olga Khudetska

Про це у четвер заявила суддя, повідомляє Укрінформ.

"Клопотання про продовження терміну запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою задовольнити повною мірою", - сказала вона і додала, що мотиваційну частину постанови суду оголосять 7 грудня.

Бабенко не задовольнила клопотання сторони захисту у вигляді домашнього арешту або взяття на поруки народними депутатами.

Після цього прихильники Медведька заблокували приміщення суду.

Фото: C14 news

Як повідомив адвокат Медведька Олександр Дульський із залу суду, присутні в залі активісти після оголошення рішення відмовилися залишати приміщення і блокують прокурорів, передає INSIDER.

Вони вимагають приїзду заступника генпрокурора, щоб той гарантував подачу апеляції на зміну запобіжного заходу.

Між активістами і присутніми працівниками міліції відбуваються сутички. Самого Медведька силовики витягнули із камери силою.

Фото: C14 news

За словами Дульського, на місці є багато міліції, у тому числі спецпризначенці.

Б'ють людей і нашого підзахисного Медведька

Posted by Sergey Voichenko on 3 грудня 2015 р.

Оновлено о 00:10. Активісти домовилися покинути зал суду і розійтися по домівках. У п'ятницю, 4 грудня, об 11:00 анонсували акцію під Генеральною прокуратурою України.

Як повідомлялося, Бузину застрелили 16 квітня на вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі Києва неподалік від будинку, де він жив.

За підозрою у його вбивстві було затримано двох представників "Правого сектору" Андрія Медведька і Дениса Поліщука. Їх утримують під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram