ГоловнаСуспільствоЖиття

Друзі просять про допомогу для військового - героя статті LB.ua, який потрапив у в'язницю

Бійця спецпідрозділу "Санчеса" засудили на 5 років, але він сподівається виграти апеляцію.

Герой публікації LB.ua, боєць спецпідрозділу ЗСУ і волонтер Андрій "Санчес" очікує апеляційного суду, який відбудеться 8 грудня. Волонтер і військовослужбовець Ольга Голубєва за підтримки товаришів по службі просить про допомогу для свого колеги і товариша.

Військові вимагають свободи для свого колеги "Санчеса"
Фото: Надано Ольгою Голубєвою
Військові вимагають свободи для свого колеги "Санчеса"

Фото: Надано Ольгою Голубєвою

Нагадаємо, у вересні цього року "Санчеса" засудили за бійку з мажором, що сталася 7 років тому. З тих пір він перебуває в СІЗО в рідному місті Вінниці, чекаючи на розгляд апеляції.

За ґратами умови такі, що "Санчес" захворів на запалення легенів. Друзі-волонтери оплачують йому дороге лікування. Вони ж домовилися з адвокатами про захист військового на найближчому суді.

"Його захистом почали опікуватися грамотні адвокати. Справа складна, затягнута. Оплату нам дуже знизили, і на перший місяць юридичного супроводу ми збирали своїми силами. При цьому передавали Андрію посилки, ліки, речі гострої необхідності", - розповіла Голубєва кореспонденту LB.ua.

"Але є ще відрядні, транспортні, інформаційні витрати. І перед апеляцією 8 грудня ми звертаємося по допомогу - нам не вистачає зараз 6 тисяч гривень, щоб покрити ці витрати. І надалі ще чекають фінансові вкладення", - повідомила Голубєва.

Картка ПриватБанку для цільової допомоги "Санчесу": 5168 7572 9359 6781 (Новикова Валерія).

Для підтримки Андрія його побратими створили сторінку на ВК
Фото: facebook.com
Для підтримки Андрія його побратими створили сторінку на ВК

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram