ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони: отримані від США "Хаммери" були в нормальному стані

Під час експлуатації в зоні проведення АТО виникали проблемні питання зі зносом шин.

Міноборони: отримані від США "Хаммери" були в нормальному стані
Спящий <<енот>> на крыше хаммера сводной мобильной группы
Фото: www.facebook.com/rodion.shovkoshytnyi

130 "Хаммерів", які Україна отримала від США в липні 2015 року, були у задовільному технічному стані, і недоліків у них не було виявлено.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

У липні 2015 року США в рамках матеріально-технічної допомоги Україні безкоштовно передали 130 автомобілів HUMMER, з них 30 броньованих. Ці автомобілі були розподілені між військовими частинами Збройних Сил України.

"Під час перевірки технічного стану зазначеної техніки недоліків виявлено не було. Незважаючи на те, що автомобілі раніше перебували в експлуатації, вони мають невеликий пробіг і значний запас ресурсу", - йдеться в повідомленні відомства.

При цьому в оборонному відомстві зазначили, що під час експлуатації в підрозділах, зокрема в районі проведення АТО, виникали проблемні питання, зокрема зі зносом шин.

"На даний час Центральним автомобільним управлінням озброєння Збройних Сил України укладені угоди на закупівлю 158 комплектів автомобільних шин для даних автомобілів, які вже до 15 грудня мають бути поставлені", - йдеться в повідомленні.

Наголошено, що для подальшого технічного обслуговування автомобілів HUMMER триває робота над постачанням ремкомплектів і запасних частин у рамках надання матеріально-технічної допомоги від США.

Нагадаємо, США передали Україні нелетального озброєння на суму $260 млн для допомоги українському уряду в боротьбі проти проросійських бойовиків на Донбасі.

Однак, за інформацією видання The Washington Post, частина техніки, яка мала перевозити і захищати українських військових, є не більш ніж сміттям. Зокрема один із підрозділів української армії використовує "Хаммери", які були виготовлені наприкінці 80-х - на початку 90-х років і мають пластикові вікна та двері, що практично не забезпечує жодного захисту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram