ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укроборонпром" обурився повільним прийомом на озброєння української техніки

При цьому оборонні підприємства 2015 року збільшили виробництво військової техніки в 36 разів

"Укроборонпром" обурився повільним прийомом на озброєння української техніки
Фото: luxkharkov.com.ua

Державний концерн "Укроборонпром" звернувся до Міністерства оборони та в інші профільні відомства з проханням переглянути правила прийому на озброєння української армії нових зразків зброї і техніки відповідно до вимог воєнного часу.

Про це повідомляє офіційний

сайт "Укроборонпрому".

У відомстві нагадали, що 28 листопада заступник міністра оборони генерал-лейтенант Ігор Павловський повідомив, що одна з найсучасніших бронемашин виробництва - БТР-3 - була прийнята на забезпечення української армії лише тиждень тому. При цьому перші зразки нової бронемашини були виготовлені Київським бронетанковим заводом ще на початку 2010 року. З того часу БТР-3 прийняли на озброєння декілька армій світу.

"Через бюрократію і халатність українських військових чиновників наші військові досі не мали можливості використовувати новинку вітчизняного оборонпрому в боротьбі з агресором", - наголосили в "Укроборонпромі".

Washington Post: передане США українській армії обладнання розвалюється на частини

Також серйозно непокоїть представників оборонної промисловості низький темп прийому на озброєння нових видів озброєння, тоді як підприємства оборонної галузі 2015 року збільшили виробництво техніки в 36 разів і лише за 9 місяців виготовили майже 700 зразків озброєння та військової техніки.

"На тлі активних бойових дій на сході України зволікання з прийомом на озброєння ОВТ з боку військових генералів викликає очевидні питання", - наголошено в повідомленні.

Концерн просить регламентувати правила і терміни проведення випробувань нової техніки.

Нагадаємо, бронетранспортер "Дозор" не пройшов випробування Міністерства оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram