ГоловнаСуспільствоПодії

Подачу світла до Криму вирішили поки що не відновлювати (оновлено)

Опору відремонтують, але в роботу не введуть.

Подачу світла до Криму вирішили поки що не відновлювати (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Бригади "Укренерго" в неділю відновили ремонт на одній з чотирьох пошкоджених ліній електропередачі в Крим - ЛЕП 220 кВ "Каховська-Титан". Але за домовленістю з учасниками блокади Криму не підключатимуть її.

Про те, що ремонт ЛЕП завершили о 23:00 29 листопада, повідомив Українські Новини начальник управління з інформаційної політики "Укренерго" Зіновій Буцьо.

Однак як повідомляє держкомпанія на своєму сайті, подачу електроенергії за допомогою ЛЕП відновлювати не будуть.

"Відновлення енергопостачання поки що не відбудеться. Один із фазних дротів розібрано на анкерній опорі і залишиться в такому стані до ухвалення остаточного рішення", - повідомило в ніч проти понеділка державне підприємство "Укренерго".

За словами Буця, на встановлення шлейфів у разі ухвалення рішення про під'єднання необхідно від 3 до 5 годин. Під'єднання лінії здійснюється тільки після отримання затвердженого державним підприємством "Енергоринок" графіка на наступну добу.

Нагадаємо, вранці 24 листопада бригада "Укренерго" почала заміну зруйнованої опори лінії електропередачі (ЛЕП) 220 кВ Каховка - Титан, якою електроенергія може подаватися в Крим і два райони Херсонської області.

Проте вранці 26 листопада ремонтники припинили свою роботу на вимогу учасників блокади Криму.

Один з лідерів акції Ленур Іслямов заявив, що ремонт блокуватимуть, поки окупаційна влада Криму не почне звільняти політв'язнів.

ЛЕП Каховка-Титан може покрити 40% потреб Криму в електроенергії. Два райони Херсонської області, електропостачання яких раніше забезпечувала ця ЛЕП, живляться за резервною схемою, проте в "Укренерго" нарікають на її ненадійність.

До ремонту опор інших трьох ЛЕП до Криму учасники блокади півострова не допускають бригади "Укренерго".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram