ГоловнаСуспільствоВійна

Контактна група по скайпу обговорила військову ситуацію на Донбасі

Перемовники заслухали доповіді спостерігачів ОБСЄ і військових СЦКК.

Контактна група по скайпу обговорила військову ситуацію на Донбасі
Фото: Макс Левин

Тристороння контактна група у вівторок провела відеоконференцію, під час якої заслухала доповіді представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і офіцерів Спільного центру контролю і координації. Про це повідомила у фейсбуці Дарія Оліфер, прес-секретар представника України в групі Леоніда Кучми.

За її словами, на зустрічі українська сторона повідомила про те, що повністю виконала взяті на себе зобов'язання про відведення військової техніки калібру до 100 мм. При цьому спостерігачі у своїх доповідях заявили про різке збільшення кількості обстрілів і випадки порушення режиму припинення вогню за попередні 10 днів.

У зв'язку із цим Тристороння контактна група доручила робочій підгрупі з безпеки докладно опрацювати всі питання, пов'язані зі встановленням режиму тиші в зоні бойових дій.

Також українська сторона наполягає на допуску спостерігачів ОБСЄ на непідконтрольну Україні частину українсько-російського кордону і збільшенні технічного забезпечення СММ (безпілотники, прилади відеоспостереження), а також на обміні заручників у форматі "всіх на всіх" до кінця цього року.

Нагадаємо, що тільки за минулу ніч бойовики на Донбасі 30 разів відкривали провокаційний вогонь у бік сил АТО. У понеділок у боях було поранено двох військових. Ще двоє отримали поранення, підірвавшись на розтяжці. Загиблих немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram