ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд повторно відмовився визнати російських спецпризначенців військовополоненими

Адвокати не усунули недоліків зі своїх позовних заяв.

Суд повторно відмовився визнати російських спецпризначенців військовополоненими
Фото: Тарас Спивак

Вищий адміністративний суд України вдруге відмовив адвокатам затриманих на Донбасі російських ГРУшників Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва в їхній вимозі визнати підзахисних військовополоненими.

"Суд постановив повернути позивачам позовні заяви, тому що вони не усунули недоліків у своїх позовних заявах", - повідомили в прес-службі суду, інформує "Інтерфакс-Україна".

У рішенні ВАСУ йдеться, що адвокати не вказали, які саме дії чи бездіяльності відповідача, яким у їхніх позовах виступає президент України, вони вважають протиправними і в чому полягає порушення президентом України особистих прав, свобод чи законних інтересів Єрофєєва й Александрова.

У ВАСУ також пояснили, що рішення за клопотанням адвоката Єрофєєва може переглянути Верховний Суд України, а рішення за клопотанням адвоката Александрова "не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду".

Зазначимо, що у відхиленому позові відповідачем є Україна в особі президента України Петра Порошенка, третьою особою - Генпрокуратура, СБУ та Товариство Червоного Хреста України, яке також визнає, що вони є військовополоненими і до них повинні застосовуватися норми Женевської конвенції, а не кримінальне переслідування.

Нагадаємо, затриманий на Донбасі російський ГРУшник Євген Єрофєєв заявив, що під час допитів до нього застосовували тортури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram