ГоловнаСуспільствоВійна

Кремль змінює куратора проекту "Новоросія", - Тимчук

За даними Тимчука, курирувати "ДНР" і "ЛНР" в Росії буде Дмитро Козак

Кремль змінює куратора проекту "Новоросія", - Тимчук
Фото: novorossiya.name

Координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат Дмитро Тимчук заявив, що в Росії вирішили змінити кремлівського керівника проекту "Новоросія".

За його словами, замість помічника російського президента Владислава Суркова курирувати терористичні організації на Донбасі буде заступник голови уряду РФ Дмитро Козак.

"На тлі "кадрової кризи" (а точніше чисток) у ЛНР-ДНР підтверджується інформація про відсторонення Суркова від кураторства проекту "Новоросія". Його наступник - заступник голови уряду РФ Д. Козак", - написав Тимчук у Фейсбуці.

На думку депутата, ця інформація демонструє, що проект "Новоросія" не закрили, а лише переформатовують - і саме під "особливий статус" Донбасу".

Нагадаємо, екс-голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що СБУ має свідчення співробітників "Альфи" про те, що ними особисто керував Сурков. Він також зазначив, що три групи співробітників ФСБ Росії приїжджали до Києва в грудні 2013-лютому 2014 року й організовували та планували розгін активістів Євромайдану.

У травні Наливайченко заявив, що СБУ направила матеріали про Суркова в Генпрокуратуру. Однак 16 жовтня генпрокурор Віктор Шокін заявив, що ГПУ досі не отримала цих матеріалів. Докладно про роль Суркова в розгоні Майдану, відмову від Угоди про асоціацію з ЄС і анексію Криму читайте в матеріалі Соні Кошкіної "Владислав Сурков. Український слід".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram