ГоловнаСуспільствоПодії

У Сватовому далі вибухають снаряди: пожежу на складі локалізовано

За ніч сталося 6 вибухів

У Сватовому далі вибухають снаряди: пожежу на складі локалізовано
Фото: Макс Левин

Пожежу у Сватовому Луганської області, що сталася унаслідок вибухів на складі боєприпасів 29 жовтня, локалізовано, але до кінця не ліквідовано.

Про це повідомляє спікер антитерористичної операції (АТО) у Луганській області Руслан Ткачук.

"Станом на 9:00 31 жовтня у місті Сватове Луганської області зберігається стабільна ситуація. Продовжує роботу оперативний штаб з представників Міноборони, правоохоронних органів, ДСНС, органів державної влади та місцевого самоврядування. Кількість жертв унаслідок НС не змінилася: цивільних - 1 загиблий, 2 поранених, військовослужбовців - 1 загиблий, 6 поранених. Протягом минулої ночі зафіксовано 6 вибухів (3 малі і 3 великі). Останній стався о 8:00. За оцінками експертів здетонував снаряд калібром 122 мм", - сказав Ткачук.

При цьому спікер зазначив, що територію арсеналу покрито шаром попелу більш ніж у 3 м, що ускладнює "зачистку" - видалення вибухонебезпечних предметів.

"Попіл тліє, тому пожежу локалізовано, але до кінця не ліквідовано. Триває робота з гасіння пожежі за допомогою спеціалізованої броньованої військової техніки з метою убезпечення особового складу від осколків", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, причиною пожежі на складі боєприпасів у Сватовому стала диверсія: на територію військової частини запустили ракетницю. Такого висновку дійшла комісія у складі представників Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України, а також Військової служби правопорядку.

Пожежа почалася близько 19:30-19:45 у четвер на складах, де зберігається майже 3,5 тис. тонн боєприпасів. Через вогонь боєприпаси почали детонувати. До ранку вибухи припинилися, але ніч жителям міста довелося провести у підвалах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram