ГоловнаСуспільствоПодії

Харків'янина засудили до довічного ув'язнення за вбивство військового

У 2012 році чоловік скоїв напад на військову частину

Харків'янина засудили до довічного ув'язнення за вбивство військового
Фото: Макс Левин

Апеляційний суд Харківської області засудив 45-річного жителя обласного центру до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна за напад на військову частину і вбивство військовослужбовця.

Про це повідомляє офіційний сайт прокуратури Харківської області.

Чоловіка визнали винним відразу за трьома статтями Кримінального кодексу - здійснення розбійного нападу на військову частину, вбивство військовослужбовця та незаконне поводження зі зброєю.

У березні 2012 року колишній десантник разом зі своїм братом, озброївшись обрізом мисливської рушниці та ножами, вчинили розбійний напад на військову частину радіотехнічних військ у Харкові під час перезміни варти. Як з'ясувалося, вони готувалися до скоєння цього злочин цілий рік. Їхньою основною метою було заволодіння зброєю - чоловіки сподівалися залякати вартових і викрасти автомати.

Під час нападу загинув 20-річний солдат строкової служби, ще двоє військових отримали ножові поранення. Завдяки діям військових, одного з нападників затримали, іншого - застрелили.

У жовтні 2012 року Дзержинський районний суд Харкова визнав затриманого чоловіка винним у цих злочинах і засудив до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. Однак його захист подав апеляцію. У листопаді 2014 року апеляційний суд частково задовольнив апеляцію. Враховуючи те, що засуджений не був ініціатором злочину, а вистрілив випадково, покарання було пом'якшено до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у 2014-2015 роках небойові втрати Збройних сил України становили 597 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram