ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні помітно скоротилася інтернет-свобода, - Freedom House

Україну визначили як "частково вільну" країну.

В Україні помітно скоротилася інтернет-свобода, - Freedom House

Свобода в глобальному інтернет-середовищі скорочується п'ятий рік поспіль на тлі активізації нагляду та цензури з боку урядів держав у всьому світі.

Про це свідчать результати дослідження міжнародної неурядової організації Freedom House, передає Deutsche Welle.

У річному тематичному звіті Freedom House наголошується, що зменшення свободи в інтернеті особливо помітне на Близькому Сході - порівняно з певним поліпшенням, яке спостерігалося в роки після "арабської весни". Загалом свобода висловлювань в інтернеті знизилася в 32 з 65 досліджених країн, "помітне скорочення" зафіксували в Лівії, Франції та Україні, цитує звіт агентство AFP. Звіт охоплює період з червня 2014 по травень 2015 року.

Загалом 18 країн були оцінені в звіті як "вільні", 28 - класифікували як "частково вільні" і 19 - як "не вільні". Лідерами серед 65 країн зі свободи в інтернеті виявилися Ісландія, Естонія, Канада, Німеччина, Австралія, США і Японія. Найгірше з інтернет-свободою в Китаї - навіть гірше, ніж в Сирії та Ірані.

Україну було визначено як "частково вільну" країну. Як наголошується в звіті, "протистояння з Росією і конфлікт на сході України призвели до збільшення намагань цензури з обох сторін у спробі отримати контроль над інформаційним середовищем".

Нагадаємо, торік Україна також була в числі "частково вільних" держав у рейтингу інтернет-свободи від Freedom House.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram