ГоловнаСуспільствоЖиття

Делегація сербських опозиціонерів прибула у Крим

Посольство України попередило політиків про неприйнятність несанкціонованої поїздки

Делегація сербських опозиціонерів прибула у Крим
Бошко Обрадович
Фото: ua.krymr.com

Представники опозиційних партій Сербії (зокрема націоналістичного руху "Двері" на чолі з лідером Бошко Обрадовичем) прибули до Криму, незважаючи на офіційне попередження української сторони.

Про це повідомляє "Крым. Реалии" з посиланням на прес-службу "держради" Криму.

При цьому Обрадович розповів, що Посольство України в Сербії попередило делегацію про неприйнятність несанкціонованої поїздки до Криму.

"Учора перед вильотом український посол у Белграді передав нам листа, зважаючи на нашу поїздку до Криму, (повідомив, - ред.), що проти нас будуть вжиті всі необхідні заходи з боку українського уряду. Крим він назвав окупованою територією України, посилаючись на офіційне ставлення нинішньої влади Сербії до збереження української цілісності держави", - заявив сербський політик.

За словами Обрадовича, він уже відправив відповідь у Посольство України в Сербії, в якому зазначив, що "для нас Крим - це Росія настільки, наскільки Косово є Сербією".

"Двері" - політичний рух у Сербії, основною ідеологією якого є соціальний консерватизм, антиглобалізм і сербський націоналізм. Діє на території Сербії, Республіки Сербської і Чорногорії.

Нагадаємо, в липні Крим відвідала група французьких політиків на чолі з депутатом Національних зборів Тьєррі Маріані. До складу делегації увійшли 10 парламентаріїв, у тому числі віце-голова комісії із закордонних справ Сенату Ів Поццо ді Борго. Під час візиту Маріані вкотре закликав зняти з Росії санкції, заявив про визнання легітимності псевдореферендуму в Криму і про те, що кримських татар на півострові нібито не переслідують. Після цього Служба безпеки України заборонила на три роки в'їзд на територію країни десятьом депутатам Нацзборів і Сенату Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram