ГоловнаСуспільствоВійна

ООН відновила гуманітарну діяльність у Луганську

ООН допомагає у працевлаштуванні, відновленні роботи основних служб і моніторить дотримання прав людини.

ООН відновила гуманітарну діяльність у Луганську
Фото: alternativenews.org

Організація Об'єднаних Націй відновила проведення гуманітарних операцій на підконтрольних українському уряду територіях у Луганській області, через три місяці після їх припинення.

Про це заявив координатор з гуманітарних питань та головний офіційний представник ООН в Україні Ніл Вокер, повідомляється на сайті організації.

"Ми працюємо з усіма сторонами для того, щоб прискорити відправку і надання гуманітарної допомоги найбільш вразливим верствам населення, які проживають у підконтрольних уряду районах у Луганській області. Часу дуже мало. Ми розраховуємо на підтримку всіх сторін для полегшення перевезення допомоги через лінію розмежування автомобільним і залізничним транспортом, усунення непотрібних бюрократичних процедур, які уповільнюють нашу роботу від самого початку кризи", - зазначив Вокер.

Зазначається, що дозвіл на відновлення діяльності в Луганську надали бойовики.

При цьому майже 16 тисяч тонн продовольчої допомоги, пакетів для сімей, матеріалів для ремонту приміщень, медикаментів та інших предметів, яких потребують найбільш вразливі верстви населення, були готові для доставки в будь-який час.

"У нас є достатньо матеріалів, щоб надати допомогу 50 000 осіб майже відразу, залежно від рішення бюрократичних вимог для перетину лінії розмежування, і поки що ми перебуваємо в процесі збору ще більшої кількості допомоги. Ми щиро вітаємо відновлення цих важливих гуманітарних операцій", - додав Вокер.

Крім дій, спрямованих на порятунок життя, ООН в Україні підтримує широкий спектр діяльності. Зокрема, підтримує допомогу в працевлаштуванні, відновлення роботи основних служб, сталий розвиток (включаючи управління і реформи, а також питання навколишнього середовища), моніторинг та звітність щодо дотримання прав людини.

Вокер підкреслив, що "гуманітарна діяльність визначається як аполітична і спрямована на надання допомоги тим, хто постраждав від кризи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram