ГоловнаСуспільствоВійна

У Мінську домовилися про звільнення 11 українських бійців (оновлено)

Обмін полоненими відбудеться 29 жовтня

У Мінську домовилися про звільнення 11 українських бійців (оновлено)
Фото: Макс Левин

Представники Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі домовилися провести операцію звільнення 10 бійців до кінця тижня.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко у Фейсбуці.

"Мінськ. Короткі підсумки гуманітарної підгрупи. Президент тримає на особистому контролі питання звільнення заручників. Сьогодні процес розблоковано, і до кінця тижня ми проведемо операцію звільнення близько 10 українських героїв. Домовленості досягнуто завдяки важким переговорам у Мінську нашої підгрупи у співпраці з міжвідомчим центром при Службі безпеки. Це і результати паризьких зустрічей", - написала Геращенко.

Вона також повідомила, що ОБСЄ позитивно сприйняла інформацію про відкриття пішохідного перехідного пункту у Станиці Луганській. "Це дуже важливо для простих людей. Інші групи теж добре попрацювали сьогодні, є конкретні результати", - додала Геращенко.

Представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік уточнив, що на засіданні було досягнуто домовленості про звільнення 11 українських бійців, а обмін полоненими відбудеться 29 жовтня у форматі "9 на 11".

"Досягнуто домовленості, що українська влада звільнить 11 затриманих. Одночасне звільнення відбудеться 29 жовтня, при цьому намір брати участь представники "Червоного Хреста", - повідомив він на брифінгу, який транслював телеканал "112 Украина".

Сайдік також повідомив, що наступне засідання контактної групи відбудеться 17 листопада.

Нагадаємо, на сьогоднішньому засіданні контактної групи Україна має намір представити концепцію законодавства про вибори на непідконтрольних територіях Донбасу. Також українська сторона готує пропозицію про розслідування обстрілів з боку сепаратистів у рамках Тристоронньої контактної групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram