ГоловнаСуспільствоЖиття

Чиновника, який затвердив будівництво "Арени Львів", підозрюють у розтраті 27 млн гривень

Зараз чиновник перебуває на лікуванні

Чиновника, який затвердив будівництво "Арени Львів", підозрюють у розтраті 27 млн гривень
Фото: Мариан Стрильцив

Прокуратура Львівської області погодила підозра чиновнику, який затвердив позитивний висновок про проект будівництва стадіону "Арена Львів".

Як повідомляє офіційний сайт прокуратури, мова йде про директора філії держпідприємства "Спеціалізована державна експертна організація - Центральна служба Української державної будівельної експертизи".

"Встановлено, що через неналежне виконання службових обов'язків цей чиновник затвердив позитивний комплексний висновок державної експертизи для проекту "Будівництво стадіону по вулиці Стрийській - Кільцевій дорозі у м. Львові", який споруджували в рамках проведення чемпіонату "Євро'2012", - наголошено в повідомленні.

Проектній організації скерували більш ніж 27 млн грн, чим бюджету Львова було завдано збитків в особливо великих розмірах.

У прокуратурі зазначили, що поки що не вдалося вручити чиновникові письмове повідомлення про підозру, оскільки він перебуває на лікуванні.

Нагадаємо, побудований до Євро-2012 стадіон "Арена Львів" довго не експлуатували. Через високу орендну плату "Карпати" відмовилися переїжджати на сучасний стадіон. Рідкісні матчі збірних України (2-5 на рік) не могли виправити ситуацію. Як підсумок, арена накопичила борги (зарплати співробітникам, вода, електрика і так далі). У 2014 році "Шахтар" перебрався на "Арену" і практично врятував стадіон від банкрутства. Минулої осені на арені проводили матчі Прем'єр-ліги та ЛЧ. Також у Львові грала збірна. На початку 2015 року "Шахтар" і "Арена" підписали новий договір про оренду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram