ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі Леніна переробили в Дарта Вейдера

Пам'ятник буде безкоштовно роздавати інтернет.

Перший на планеті Земля пам'ятник Владиці Сітху, Верховному головнокомандувачу Імперською армією Дарту Вейдеру з'явився в Одесі.

Фото: Думская

Пам'ятник розташований на території заводу «Пресмаш», пише місцеве видання «Думская».

Автор пам'ятника - відомий одеський художник Олександр Мілов, автор гігантського робота в Южному і композиції «Любов», яка цього року зчинила фурор на американському фестивалі Burning Man.

У Дарта Вейдера скульптор перетворив заводський пам'ятник Володимиру Леніну, який підлягав демонтажу відповідно до «декомунізаційному» законодавству. Тепер пам'ятнику ніщо не загрожує.

Фото: Думская

Монумент змінили на прохання трудових колективів підприємств, розташованих на «Пресмаші», а також жителів прилеглих будинків і гуртожитків.

«Пресмашівський» Ленін був виготовлений із гіпсу і за десятиліття втратив вигляд. Скульптору довелося зміцнити статую, покривши її особливим складом. Елементи Вейдера виготовлено з титанового сплаву і приліплено до Леніна спеціальним клеєм.

Автор сподівається, що пам'ятник Темному Лорду включать у туристичні маршрути. Згодом навколо нього облаштують зону відпочинку.

У голову пам'ятника вбудовано обладнання, яке роздає інтернет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram