ГоловнаСуспільствоПодії

У Херсонській області пошкоджено ще дві ЛЕП у Крим

"Укренерго" попередило про можливий дефіцит електроенергії на півострові

Протягом вівторка невідомі пошкодили ще дві лінії електропередачі, які ведуть з Херсонської області до Криму. Про це з посиланням на члена Меджлісу Ленура Іслямова, який перебуває біля адміністративного кордону з Кримом, повідомив інший член Меджлісу Айдер Муждабаєв.

"Як повідомив Ленур Іслямов, протягом дня невідомі пошкодили ще дві опори ЛЕП - в районі Чаплинки і Каланчака; тож загалом три (вночі біля Чонгара вибухом пошкоджено дві опори стовпа ЛЕП). Це означає, що енергопостачання Криму з території України наразі здійснюється через одну гілку ЛЕП і зведено до мінімуму. Точнішої інформації у мене немає", - написав він у фейсбуці.

Водночас він виклав фотографії, на яких не видно серйозних ушкоджень ЛЕП, на якій вночі сталися вибухи.

Фото: facebook.com/ayder.muzhdabaev

Прес-секретар "Укренерго" Зіновій Буцьо в коментарі "Крым.Реалии" заявив, що лінію Мелітополь - Джанкой, яку пошкодили вночі, вимкнено на час слідчих дій. За його словами, працюють Каховка - Джанкой і Каховка - Титан.

Зниження обсягу поставок електроенергії до Криму може призвести до відключень електрики на півострові. "Це може статися, якщо кримчани не зуміють компенсувати своїми власними потужностями, поки що йде незначне зменшення. У нічний час там, можливо, буде проблема. Катастрофи наразі немає, вони мають понад 500 МВт, і якісь мінімальні потреби будуть забезпечені, але у пікові години дефіцит може виникнути", - заявив він.

Нагадаємо, між Херсонською областю і Кримом проведено чотири високовольтні лінії. Раніше повідомлялося, що лінію Каховка-Островська відключено для реконструкції в рамках проекту будівництва ПС 750 кВ Каховська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram