ГоловнаСуспільствоЖиття

У Вишгородському і Бориспільському районах забруднення повітря перевищує норму

Задимлення буде відчутним ще кілька днів

У Вишгородському і Бориспільському районах забруднення повітря перевищує норму
Фото: Макс Требухов

Наразі забруднення повітря через тління торф'яників понад норму зафіксовано у Вишгородському і Бориспільському районах.

Про це заявив на брифінгу заступник начальника головного управління Держсанепідслужби в Київській області Владислав Збанацький, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Станом на сьогодні понад нормативні значення забруднення атмосферного повітря зафіксовано в населених пунктах Вишгородського району і також у населених пунктах Бориспільського району. Зафіксовано перевищення в місті Бориспіль, по всіх інших населених пунктах, де ми проводили сьогодні дослідження і продовжуємо проводити, перевищення гранично допустимих концентрацій продуктів горіння не зафіксовано", - заявив Збанацький.

Він також зазначив, що ще кілька днів будуть несприятливі погодні умови.

"Враховуючи ситуацію, метеорологічну, яка склалася, за даними Гідрометеослужби, ще кілька днів будуть спостерігатися несприятливі погодні умови, які будуть обумовлені інверсією повітряних мас", - зазначив Збанацький.

Нагадаємо, у Київській області рятувальники гасять 24 вогнища тління торфу на загальній площі 123 га. Рятувальники працюють поблизу населених пунктів Димер, Буча, Боярка, Бородянка, Васильків і Бровари. Запах диму відчувається і в столиці - в районі Академмістечка, Позняків, Троєщини та Оболоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram