ГоловнаСуспільствоПодії

Рятувальники виявили тіла ще двох загиблих біля Затоки (оновлено)

Кількість загиблих збільшилася до 14

Рятувальники виявили тіла ще двох загиблих біля Затоки (оновлено)
Затонувшее судно
Фото: ivolgafish.com

Учасники рятувальної операції виявили тіла ще двох жертв аварії катера "Іволга" у Затоці Одеської області, повідомило агентство "Інтерфакс-Україна" джерело в ДСНС.

Таким чином, загальне число загиблих в результаті трагедії збільшилося до 14.

Пізніше цю інформацію підтвердила прес-секретар ДСНС в Одеській області Ольга Левчук в ефірі телеканалу "112 Україна".

За її словами, о 4:50 з Одеси виїхала водолазно-рятувальна група: 2 катери і 9 осіб особового складу.

"Вони прибули на місце, там шторм тривав. О 6:00 відновили пошукові роботи. О 7:00 виявлено тіло на березі в районі санаторію "Чорноморські зорі" в Затоці. Особа встановлюється. Пізніше на відстані 300 м від берега було виявлено ще одне тіло. О 8:05 воно було витягнуто з води. Особа встановлюється", - повідомили в ДСНС.

Нагадаємо, вранці у суботу малий плавзасіб "Іволга" з 36 людьми на борту вийшов у море на ловлю бичків. О 15:30 при поверненні по фарватеру в напрямку Дністровського лиману на відстані приблизно 1 км від берега судно перекинулося. Врятувати вдалося 23 людини. 12 людей потонули, одна людина пропала без вісті. Попередня причина трагедії - сильний шторм і відсутність рятувальних жилетів.

Уряд розпорядився створити спеціальну комісію для розслідування обставин трагедії в Затоці, координації проведення аварійно-рятувальних робіт і ліквідації наслідків аварії судна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram