ГоловнаСуспільствоВійна

"ЛНР" пов'язала свого "міністра енергетики" за зв'язки з Іванющенком

Бойовики виявили, що вугільні підприємства в Луганській області утримує криміналітет.

"ЛНР" пов'язала свого "міністра енергетики" за зв'язки з Іванющенком
Юрий Иванющенко
Фото: Макс Левин

Бойовики "ДНР" затримали сьогодні в Луганську так званого "міністра енергетики" Дмитра Ляміна. Про це повідомляють сепаратистські сайти.

Наголошують, що затримання відбулося із санкції ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького.

Ляміну закидають вчинення дій, що "виходять за межі наданих законом ЛНР прав і повноважень, які спричинили істотне порушення прав і законних інтересів суспільства і держави".

"Перебуваючи в злочинній змові з "правою рукою" відомого українського кримінального авторитета "Юри Єнакіївського" І. Аврамовим, Лямін неухильно виконував розпорядження кримінальних авторитетів із контрабанди вугілля і передачі під контроль криміналітету стратегічно важливих для республіки підприємств паливно-енергетичної сфери", - пишуть сепаратисти.

Діяльність Ляміна нібито завдала шкоди "ЛНР" більш ніж на 400 млн рублів (близько 140 млн гривень).

За даними газети "Деловая столица", у вересні цього року МВС України почало виїмку документів у кількох банках у рамках розслідування нелегального постачання вугілля з території окупованого Донбасу. За схемою нібито стоять Юрій Іванющенко і його бізнес-партнер Іван Аврамов, також відомі як Юра Єнакіївський і Іван Іванович. До зміни влади вони контролювали значну частину ринку збагачення вугілля в Луганській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram