ГоловнаСуспільствоВійна

Британія попросила РФ пояснити появу російської установки "Буратіно" в бойовиків "ЛНР"

Вогнеметну систему "Буратіно" випускають у РФ і ніколи не експортували в Україну

Британія попросила РФ пояснити появу російської установки "Буратіно" в бойовиків "ЛНР"
Фото: svit24.net

Делегація Великобританії в ОБСЄ звернулася до делегації Російської Федерації з проханням пояснити, як у підконтрольне "ЛНР" село Круглик Луганської області потрапила система залпового вогню ВВС-1 "Буратіно", яку виготовляють тільки в Росії.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Буратіно" виготовляють в Росії і ніколи не експортували в Україну. Ми зробили запит делегації Російської Федерації з проханням пояснити присутність установки ВВС-1 "Буратіно" на цій території", - йдеться в повідомленні делегації.

ВВС-1 "Буратіно" - важка вогнеметна система залпового вогню на базі танка Т-72. За даними ЗМІ, цей тип озброєння розробили в період з 1971-го по 1979 рік у Конструкторському бюро транспортного машинобудування (Омськ, РФ).

Система призначена для виведення з ладу легкоброньованої й автомобільної техніки, підпалу та руйнування споруд і будівель, знищення живої сили супротивника, розташованої на відкритій місцевості і у фортифікаційних спорудах, осколками, ударною хвилею, що їй створюють на території цілі завдяки масованому застосуванню некерованих реактивних снарядів у термобаричному і димозапальному спорядженні.

Нагадаємо, 28 вересня спостерігачі місії ОБСЄ помітили в підконтрольному "ЛНР" селі Круглик ВВС-1 "Буратіно".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram