ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму затримали трьох осіб за квіти до пам'ятника Хмельницькому

Претензія окупаційної влади - спроба несанкціонованого мітингу.

У Криму затримали трьох осіб за квіти до пам'ятника Хмельницькому
Фото: vk.com/leonidkyzmin

У Сімферополі 14 жовтня російські правоохоронці затримали трьох членів Українського культурного центру біля пам'ятника Богданові Хмельницькому, куди вони прийшли покласти квіти з нагоди Дня українського козацтва.

Про це "Крым.Реалии" повідомив один із затриманих Леонід Кузьмін.

"Ми прийшли до пам'ятника над вечір, ще до пуття нічого не встигли зробити, до нас підійшли кілька співробітників поліції, ще кілька людей у цивільному, попросили документи. Переконавшись у тому, що ми їх маємо, вони попросили пройти з ними для дачі пояснень і відвезли нас у центр "Е" (центр протидії екстремізму, - ред.)", - розповів Кузьмін.

Затримані дві години давали пояснення, після чого їх відпустили.

"У нас переписали телефонні книги, видалили фотографії та відпустили. Мені також сказали, що УКЦ є екстремістською організацією і підпадає під статтю 2.82 Кримінального кодексу Російської Федерації - створення екстремістської організації чи екстремістської спільноти", - заявив Кузьмін.

Він уточнив, що основна претензія правоохоронців до активістів - спроба несанкціонованого мітингу.

Нагадаємо, що це не перша неприємність, яка трапилася з Леонідом Кузьміним у Криму. У травні на LB.ua вийшло інтерв'ю з Кузьміним, у якому він розповів, як бути українцем в окупованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram