ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі відкрився другий логістичний центр

Для жителів окупованого півдня Донецької області створили другий базар з адекватними цінами.

У п'ятницю, 9 жовтня, в селищі Новотроїцьке (Маріупольське напрямок) було відкрито другий логістичний центр для жителів окупованих районів Донбасу.

Як повідомляють "Новости Донбасса", на контрольному пункті в'їзду-виїзду розташовано пункт державної фіскальної служби, філії Ощадбанку та "Укрпошти", аптеку, невеликий продуктовий ринок. Фермери та продавці, більшість із яких живуть у Новотроїцькому, доправляють продукцію звідти.

Фото: novosti.dn.ua

Фото: novosti.dn.ua

Відкриття логістичного центру відвідав глава Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський.

Перший такий центр відкрили 28 серпня на пункті пропуску "Зайцеве" (Артемівський напрямок).

Щоб потрапити в логістичний центр, жителям окупованих територій досить мати паспорт.

На нульовому блокпосту їх перевіряють і дають перепустку в центр. У день можна купити продуктів і товарів на 5000 гривень, або вагою до 50 кілограмів на людину.

Як повідомляли, рішення про будівництво логістичних центрів на лінії зіткнення в зоні АТО ухвалено через складну гуманітарну ситуацію на тимчасово окупованій території Донбасу, супроводжувану, зокрема, високими цінами на продукти харчування та відсутністю лікарських препаратів.

За Мінськими угодами, Україна зобов'язалася відновити соціально-економічні зв'язки з окупованими територіями, включаючи соціальні перекази.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram