ГоловнаСуспільствоЖиття

У Полтаві мітингували співробітники підприємств нафтогазової промисловості

Мітингувальники вимагали видати дозволи приватним компаніям розпочати роботи з дослідження і розробки газових родовищ.

У Полтаві сьогодні, 8 жовтня, біля будівлі обласної адміністрації, розпочався мітинг працівників підприємств нафтогазової промисловості міста та області за підтримки активістів громадських організацій. Мітингувальники вимагали видати дозволи приватним компаніям розпочати роботи з дослідження та розробки газових родовищ, оскільки, на їхню думку, це дозволить забезпечити робочими місцями тисячі полтавських родин, а мільйони українських сімей і компаній позбавить від необхідності купувати газ у Росії, заявили учасники, повідомляє РБК-Україна.

Фото: rbc.ua

Як наголошується, це питання було винесено на розгляд обласної ради 2 жовтня, проте під час засідання його зняли з порядку денного без пояснення причин. У свою чергу, як відзначається, одна з компаній, ТОВ АнгроІнвест, вже уклала інвестиційні угоди з 11 сільськими радами та районними держадміністраціями, також були перераховані інвестиційні внески до місцевих бюджетів. Крім того, укладено тристоронню угоду з участю Полтавської облдержадміністрації та Полтавської облради, згідно з якою підприємство має після прийняття рішення сплатити в бюджет області 10 млн грн на рік в період геологорозвідувальних робіт і 1,5% рентної плати в період видобутку нафти і газу.

Фото: rbc.ua
"Сьогодні, наша держава закуповує дорогий природний газ в Росії. Депутати Полтавської обласної ради своїм рішенням фактично блокують надходження інвестицій в Полтавську область, тим самим позбавляють робочих місць тисячі мешканців Полтавської області, які в подальшому повинні були б займатися розвідувальним бурінням і супутніми роботами при облаштуванні родовищ. Крім того, нас знову позбавляють можливості стати незалежними від російського газу", - заявив спікер компанії АнгроІнвест Роман Дружбін під час мітингу.

Голова ради Володимир Дащенко звернувся до глави Адміністрації Валерія Головка та від імені жителів Полтавської області закликав керівництво області дозволити приватним компаніям розпочати роботи з дослідження і розробки. Зазначається, що звернення було передано главі Адміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram