ГоловнаСуспільствоВійна

Отруєння в армії стаються через алкоголь, а суїцид - від депресії, - військовий лікар

Капітан медичної служби прокоментував страшну статистику небойових втрат ЗСУ.

Отруєння в армії стаються через алкоголь, а суїцид - від депресії, - військовий лікар
Архивное фото
Фото: www.facebook.com/naidy.org.ua

Отруєнню військовослужбовців трапляються, зокрема, через зловживання алкоголем. Про це повідомив LB.ua капітан медичної служби ЗСУ Сергій Сохацький, коментуючи можливі причини небойової смертності серед солдатів.

"Передусім, звичайно, алкоголь. Це проблема армії взагалі. І не тільки нашої - будь-якої воюючої армії", - сказав Сохатський. У пошуках випивки солдати можуть купувати неякісний алкоголь або пити занадто багато.

"На другому місці - нестатутні відносини. Багато хлопців закінчує життя самогубством в армії з цієї причини. Знущання, тортури і так далі - старших за званням, сильніших, міцніших", - сказав Сохатський. За словами медика, "дідівщина" є в бойових частинах, хоча і не в тому обсязі, як на строковій службі.

Крім того, за словами військового лікаря, самогубства в армії стаються з причини депресій та інших розладів: "Війна є війна, і тут трапляються психічні порушення. Люди не сприймають те, що відбувається. Пережити обстріл дуже складно, чесно вам скажу. І не кожна психіка витримує ті обставини, в які люди потрапляють з мирного життя".

Сохатський, сам учасник бойових дій, з випадками отруєння (окрім, як алкоголем) серед військових не стикався, але не виключає, що когось могли не встигнути довезти до медиків.

"А самостріли були. Але самостріл - це може бути спроба уникнути проходження подальшої служби", - сказав лікар. За його словами, іноді складно сказати, хотіла людина накласти на себе руки чи тільки ухилитися від служби. Цих пацієнтів йому і його колегам вдавалося рятувати.

Нагадаємо, за статистикою, яку розкрило Міноборони, за 2 роки в армії померли, отруївшись, 39 військових. 171 солдат вчинив самогубство. Всього небойових втрат в армії за цей період - 600 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram