ГоловнаСуспільствоПодії

У тілах пасажирів рейсу МН-17 знайшли осколки "Бука"

Також уламки ракети знайшли в елементах літака, повідомляють голландські ЗМІ.

У тілах пасажирів рейсу МН-17 знайшли осколки "Бука"
Фото: ЕРА/UPG

У тілах загиблих пасажирів малайзійського "Боїнга", збитого над Донбасом, виявлено осколки ракети "Бука".

Про це повідомляє голландське видання NOS з посиланням на колишнього керівника української групи в команді з розслідування катастрофи Василя Вовка, пише Укрінформ.

"За попередніми висновками слідства, в тілах і елементах літака знайдено осколки ракети "Бука", - пише видання, посилаючись на екс-представника.

Як зазначає видання, якщо слідство встановить, що ці частинки дійсно є елементами ракети "Бука", це стане ще одним доказом причетності Росії до катастрофи. З цією метою в рамках слідства було проведено порівняльний аналіз.

Наголошується, що офіційно представники спільної слідчої групи заявили, що зараз розглядаються різні версії, найбільш вірогідна з яких - що літак збитий ракетою, випущеною з "Бука", однак інші сценарії слідство поки що не виключило.

У серпні прокуратура Нідерландів повідомила, що після реконструкції літака експерти встановили: не всі знайдені під час пошукових робіт фрагменти є частиною повітряного судна, а, ймовірно, це фрагменти системи протиповітряної оборони "Бук".

Нагадаємо, Рада з питань безпеки Нідерландів планує оприлюднити результати звіту про причини катастрофи "Боїнга" 13 жовтня. Кримінальне розслідування, яке має встановити винуватців катастрофи, триватиме до кінця року

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram