ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО показав, як відводили танки на Донбасі

Сьогодні стартувала активна фаза відведення озброєнь

У Луганській області в усіх підрозділах сектору зони проведення антитерористичної операції відбувається відведення озброєння в рамках реалізації міжнародних мирних домовленостей.

Як повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуку, 41 добу у всій зоні АТО відбуватиметься переміщення в певні райони танків Т-64 і Т-72, протитанкових гармат Д-48 і Д-44 калібру 85 міліметрів і мінометів 2Б-9 82-міліметрового калібру. При цьому, для військовослужбовців, які несуть службу на сході зони АТО, для відведення зазначеного озброєння надано до 14 діб.

Фото: facebook.com/ato.news

Фото: facebook.com/ato.news

"За здійсненням "маршу" танкового підрозділу 24-ї окремої "залізної" механізованої бригади з бойових позицій на північ від лінії розмежування спостерігали представники ОБСЄ та журналісти іноземних та вітчизняних ЗМІ", - наголошується в повідомленні.

Фото: facebook.com/ato.news

Фото: facebook.com/ato.news

Нагадаємо, процесу відведення озброєння дали старт 3 жовтня після двох діб повної тиші на Донбасі. Від суботи ЗСУ складали списки озброєння і погоджували їх з ОБСЄ.

Угоду про відведення озброєння підписали 29 вересня. Спочатку сторони мають відвести танки на 15 км від лінії зіткнення. На це дається 15 днів. Потім настане черга артилерії калібру до 100 мм і мінометів. Строк, протягом якого це повинно бути зроблено, - 24 дні. Спершу озброєння відведуть у Луганській області, потім - у Донецькій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram