ГоловнаСуспільствоПодії

Одеських підривників-комуністів відправили під суд

Підозрювані здійснили 12 вибухів в Одесі.

Одеських підривників-комуністів відправили під суд
Последствия взрыва вблизи магазина "Патриот"
Фото: http://od.gp.gov.ua

Прокуратура Одеської області скерувала до Малиновського районного суду Одеси обвинувальний акт стосовно чотирьох членів терористичної організації, які скоїли 12 вибухів в обласному центрі.

Досудовим розслідуванням установлено, що торік один із підозрюваних створив терористичну організацію, до складу якої увійшло четверо громадян, повідомляє сайт прокуратури Одеської області.

Із жовтня 2014 року по березень 2015 року підозрювані скоїли 12 вибухів в Одесі. Зокрема в грудні минулого року члени організації здійснили терористичні акти поблизу магазину «Патріот», волонтерської організації «Сотня Далії Северин», у лютому 2015 року - біля приміщення ГО «Координаційна рада громадських організацій Одеси».

Крім того, вони організували два замахи на терористичний акт, зокрема встановили саморобний вибуховий пристрій біля кафе «У Ангелових», який не спрацював.

Звинувачення пред'явлено за фактом терактів і підготовки до них, незаконного поводження зі зброєю, незаконного виготовлення вибухових пристроїв. Усі обвинувачені перебувають під вартою.

Нагадаємо, про затримання трьох членів терористичної групи, які зізналися в організації десяти вибухів в Одесі, СБУ повідомила 1 квітня. Спецслужба повідомляла, що затримані - члени Комуністичної партії. Голову Компартії Петра Симоненка в цій справі допитували в СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram