ГоловнаСуспільствоВійна

Ситуація в зоні АТО спокійна, - штаб

Бойовики тільки раз із великокаліберних кулеметів обстріляли опорний пункт сил АТО в селищі Лозове.

Ситуація в зоні АТО спокійна, - штаб
Фото: facebook.com/ato.news

Ситуація в зоні антитерористичної операції на Донбасі в неділю залишалася спокійною.

Про це повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Тільки на початку доби, близько 1-ї і 2-ї години ночі бойовики з великокаліберних кулеметів обстрілювали наш опорний пункт у селищі Лозове, що на Артемівському напрямку», - йдеться в повідомленні.

Як наголошують у повідомленні, «на тимчасово окупованих територіях усе частіше підтверджуються факти кримінального свавілля».

Зокрема прес-центр наголошує, що, «за нашою оперативною інформацією, керівництво Міністерства держбезпеки так званих ДНР і ЛНР 20 вересня видало наказ про проведення фільтраційної роботи. Псевдоправоохоронці зачищають незаконні збройні формування з росіян, які не входять у регулярні підрозділи Збройних сил Російської Федерації, воюють за гроші і безпосередньо не підкоряються Кремлю.

Наприклад, у селищі Дмитрівка Шахтарського району військовослужбовці російської армії вночі без будь-яких пояснень заарештовують окремих бойовиків так званої ДНР і вивозять у невідомому напрямку. Через кілька днів їх близьким повідомляють, де перебувають тіла.

«Затримують як правило осіб командного складу ДНР і тих, хто володіє інформацією про присутність регулярних військ Російської Федерації на Донбасі», - повідомили в прес-центрі АТО.

Нагадаємо, раніше у штабі АТО повідомили, що в суботу поблизу Горлівки один український військовослужбовець загинув і ще один був поранений у результаті підриву на мінах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram