ГоловнаСуспільствоВійна

Російського майора Старкова засуджено до 14 років тюрми

Військовослужбовця ЗС РФ покарано за участь у війні проти України.

Російського майора Старкова засуджено до 14 років тюрми
Владимир Старков
Фото: скрин-шот с видео

Дзержинський райсуд Донецької області в п'ятницю засудив російського майора Володимира Старкова, затриманого на контрольному посту "Березове" з вантажем патронів, до 14 років в'язниці з конфіскацією.

Про це йдеться у фейсбуці головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

"Півгодини тому голова судового засідання Дзержинського (!) районного суду Донецької області, за клопотанням державного обвинувача-прокурора Головної військової прокуратури, оголосив вирок майорові Збройних сил Російської Федерації Старкову насамперед (крім інших статей Кримінального кодексу) за участь у веденні агресивної війни проти України на виконання наказів начальника Генштабу РФ Герасимова. 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - повідомив він.

Нагадаємо, Володимира Старкова заарештували 25 липня. Вантажівку зі зброєю, в якій він перебував, затримали на пропускному пункті "Березове". Він прямував із Донецька в Ясне, яке контролювали сепаратисти, але заблукав - українські військові взяли його в полон.

Старков одразу почав давати публічні свідчення, заявивши, що на момент затримання проходив службу в Збройних силах Російської Федерації нібито в Новочеркаську, але насправді в Донецьку. 2014 року його перевели в Ростовську область, а в березні оголосили, що він буде служити у Східній Україні.

До обов'язків Старкова належав облік озброєнь. Під час арешту в нього вилучили підроблене посвідчення і боєприпаси, призначені бойовикам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram