ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд установив комбатові "Слобожанщини" заставу в розмірі 1,2 млн грн

Двоє депутатів висловили готовність взяти Янголенка на поруки

Суд установив комбатові "Слобожанщини" заставу в розмірі 1,2 млн грн
архивное фото
Фото: Макс Требухов

Апеляційний суд Донецької області залишив під вартою командира спецбатальйону "Слобожанщина" Андрія Янголенка і встановив можливість внесення за нього застави.

Про це повідомила дружина комбата Інна Янголенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Його залишили під вартою. Але встановили заставу в розмірі 1 млн 200 тис. грн. У нас таких грошей немає, будемо намагатися якось зібрати", - сказала Янголенко.

Вона також зазначила, що апеляцію розглядали за відсутності її чоловіка, що, на її думку, є порушенням. Водночас на засіданні були народні депутати Дмитро Лубинець (БПП) і Тетяна Чорновіл (Народний фронт), які заявили, що готові взяти комбата на поруки.

Нагадаємо, Янголенка затримали 11 вересня в Харкові. За інформацією силовиків, він нібито керував злочинним угрупованням, яке готувало замах на голову МВС Арсена Авакова, а також кілька інших замовних убивств у Києві та Харкові. Згодом Аваков заявив, що затриманий комбат "Слобожанщини" готував замах не тільки на нього, а й на народних депутатів Всеволода Кожем'яка й Андрія Білецького. За словами Авакова, в Янголенка "зірвало дах" у результаті синдрому повернення з війни.

14 вересня суд залишив Янголенка під арештом на 60 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram