ГоловнаСуспільствоВійна

Захарченко пригрозив війною у разі зближення України з НАТО

Ватажок "ДНР" стверджує, що зі складу України можуть вийти "багато її регіонів"

Захарченко пригрозив війною у разі зближення України з НАТО
Фото: EPA/UPG

Ватажок самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко заявив, що "ДНР" вийде з Мінських угод, якщо Київ почне готувати процедури для вступу України в НАТО.

Про це повідомляє сепаратистський сайт ДАН.

"Заяви Порошенка і його представника на Мінських переговорах Кучми про необхідність вступу України до НАТО спрямовані на руйнування Мінських угод. Якщо Україна почне готувати референдум про вступ до НАТО або інші процедури, то "ДНР" відразу вийде з Мінських угод і розпочне очищення від київської окупації всієї території Донбасу", - заявив лідер сепаратистів.

При цьому він стверджує, що в такому разі зі складу України можуть вийти "багато її регіонів".

Нагадаємо, 22 вересня Україна і НАТО підписали три угоди про співпрацю. Зокрема, підписано дорожню карту програми партнерства зі стратегічних комунікацій, угоду між Кабміном і НАТО про статус представництва НАТО в Україні, а також спільну декларацію про посилення оборонно-технічного співробітництва.

Разом з тим, президент Петро Порошенко раніше заявив, що Україна наразі не готова до вступу в Альянс. Генсек НАТО Єнс Столтенберг, у свою чергу, зазначив, що Україна зможе подати заявку на членство після проведення реформ у країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram