ГоловнаСуспільствоЖиття

Незаконно приватизовану Януковичем землю в "Синьогорі" повернули державі

Колишній президент присвоїв земділянку на підставі підроблених рішень сільради

Незаконно приватизовану Януковичем землю в "Синьогорі" повернули державі
Фото: bprice.ua

Ділянку землі резиденції екс-президента Віктора Януковича "Синьогора" в Івано-Франківській області повернули в державну власність.

Про це повідомляє офіційний сайт Прокуратури.

"Виконано судове рішення у справі за позовами прокуратури Івано-Франківської області про визнання недійсними державних актів на право приватної власності на земельні ділянки у державній резиденції "Синьогора". Так, згідно з актом державного виконавця, 0,4 га землі в "Синьогорі" повернули Державному управлінню справами", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, вказані ділянки приватизував екс-президент Янукович і наближені до нього особи на підставі підроблених рішень сільради. Отже, на цій землі дачні будинки побудовано незаконно. Щоб повернути землі природно-заповідного фонду, прокуратура області подала до суду чотири позови, які задовільнив суд у повному обсязі.

"Наразі виконавче провадження про витребування ділянок з незаконного володіння зевершено, землю повернуто Державному управлінню справами", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, резиденція "Синьогора" була створена для президента України Леоніда Кучми у 2001 році на базі старого відомчого санаторію. Загальна площа приміщень сягає 5 тис. кв. м. Три поверхи і підземні приміщення зі SPA-комплексом, фойє з зеленими колонами і мармуровою підлогою, триповерхова бібліотека з галереями, масивні люстри і каміни. На території резиденції є ставки і вертолітний майданчик. Резиденція призначалася для самітів і зустрічей на вищому рівні, а також відпочинку перших осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram