ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Лікування одного пораненого коштує державі 100-150 тис. грн.

Від першої хірургічної допомоги залежить 70% успіху лікування

Лікування одного пораненого коштує державі 100-150 тис. грн. Такі підрахунки провели фахівці Національного інституту хірургії та трансплантології ім. Шалімова, повідомляє прес-служба Інституту.

"Від першої хірургічної допомоги залежить 70% успіху лікування, - йдеться у повідомленні. - За даними фахівців, у результаті неправильного медичного втручання, витрати на лікування пацієнта збільшуються у 5-6 разів. У середньому лікування одного пораненого коштує 100-150 тис. грн., хоча у складних випадках потрібні набагато більші кошти, а лікування у стаціонарі може тривати місяцями".

21-23 жовтня 2015 року відбудеться 23-й з'їзд хірургів України, на якому обговорюватиметься організація надання допомоги пораненим в АТО. На нього приїдуть лікарі з США, Чехії, Молдови. "Але і наші лікарі дуже професійні, - коментує директор Інституту Олександр Усенко. - Виконують дуже складні операції, при цьому не завжди маючи належне матеріальне оснащення". За рік у стаціонарі Інституту пролікували понад 70 тяжкопоранених бійців. З коштами на лікування допомагають як волонтери, так і самі лікарі Інституту, жертвуючи частину своєї зарплати.

Докладніше про організацію надання меддопомоги в зоні АТО читайте у блозі військового лікаря Ярослава Левченка ”На війні перше місце грає не медицина, а адміністрування”

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram